Így váltottam természetes tisztítószerekre

A szülővé válás rengeteg változást hozott az életembe, még a tisztítószerekkel kapcsolatban is mások lettek az elvárásaim. Amikor Dávidot vártuk, rengeteg könyvet és cikket elolvastam arról, hogyan lehet környezetbarát, egészségesebb és vegyszermentes háztartást kialakítani. Nagyon lelkes voltam a téma iránt, bioboltokba jártam, felhalmoztam mindenféle természetes összetevőket, aztán a hétköznapok rohanása elvette ezt a lelkesedést. A gyakorlatban az történt, hogy ha elfogyott a mosószer, akkor pánikszerűen beszaladtam valamelyik drogériába és lekaptam a polcról azt, amelyik épp akciós volt. Azonban egyre erősödött bennem a bűntudat, ahogy azt láttam, hogy előre csomagolt, nedves tisztítószeres kendőkkel törölgetem a polcokat, ki tudja mit tartalmazó mosogatószerrel mosom a gyerek kanalait és így tovább. Ezeknek a fontosságára szerintem csak akkor döbben rá az ember, ha szülő lesz. Igyekszem kerülni a mesterséges összetevőket az ételeinkben, italainkban és most már ugyanez elmondható az otthonunkról is!

  Néhány hete ugyanis megismertem a PURE környezettudatos tisztítószereit és ezzel azt hiszem, végleges változás állt be a takarítási, mosási szokásaimban. Ezek a termékek allergén mentesek, bőr- és bababarátok, szuper minőségűek, és plusz jó pont, hogy stílusos, letisztult, vidám csomagolásuk van. Mosáshoz immár kizárólag mosószódát használok, de az is jó, ha valaki a mosószer felét helyettesíti vele. Az öblítőt is teljesen elhagytam, helyette mosóparfümmel illatosítom a ruhákat, amelyben természetes illóolajok vannak. A Fresh elnevezésű illat az abszolút kedvencem, de a Glamour és a Secret is szuper!

  A mosószóda egyébként nem csak a ruhák tisztításánál alkalmazható, hanem mosogatáshoz is alkalmas tisztító folyadék készíthető belőle, de felmosáshoz, tűzhely pucoláshoz vagy általános tisztításhoz is megfelelő. Szerintem nagyon sokáig elég egy doboz, úgyhogy remek befektetés 🙂 A folttisztító sót eddig csak néhány alkalommal vetettem be, amikor Dávid ruhája majdnem olyan folttal jött ki a mosógépből, ahogy betettem. A folttisztító azonban megoldotta a problémát. A szódabikarbóna szerintem minden tudatos háztartás elmaradhatatlan kelléke, az egyik leghasznosabb dolog, mert nagyon sokoldalú. Leggyakrabban konyhában vagy fürdőszobában használják, hiszen remek súrolószer, eltávolítja a zsírfoltokat vagy a leégett ételt, és fényessé teszi a csempét, mosdót, wc-t. A legizgalmasabb dolgot a végére hagytam, ez pedig a légfrissítő illetve textil illatosító. Ez egy teljesen újfajta termék az életemben, amit általában akkor fújok a levegőbe, ha vendégeket várunk. Ha pedig egy kis frissességre vágyom otthon, akkor a függönyökre szoktam permetezni belőle. Nem tartalmaz hajtógázt, szagsemlegesítő hatású, ugyanakkor textilre fújva órákon át friss illatot áraszt. Imádom! 8dd_7108.JPG Érdekes volt azt megtapasztalnom, hogy amióta ezekre a természetes alapanyagú tisztítószerekre váltottam, azóta sokkal jobban érzem magam itthon és még az olyan nem túl kellemes tevékenységekhez is több kedvem van, mint a mosás vagy a csempepucolás. Az pedig felbecsülhetetlen érték, hogy sokkal nyugodtabb lehetek, mert tudom, hogy egy biztonságos, vegyszerektől mentes környezetben élünk. Köszönjük Maison

További hírek

Termékeink

  • PURE GLAMOUR MOSÓPARFÜM 500MLPURE GLAMOUR MOSÓPARFÜM 500ML Gyorsnézet
  • PURE AZURE MOSÓPARFÜM 500MLPURE AZURE MOSÓPARFÜM 500ML Gyorsnézet
  • PURE MOMENTS MOSÓPARFÜM 500MLPURE MOMENTS MOSÓPARFÜM 500ML Gyorsnézet
  • PURE LOVELY MOSÓPARFÜM 500MLPURE LOVELY MOSÓPARFÜM 500ML Gyorsnézet
  • PURE FRESH MOSÓPARFÜM 500MLPURE FRESH MOSÓPARFÜM 500ML Gyorsnézet
  • MIX PACK FOR YOU Gyorsnézet